Nieuws

Met deze stappen creëert u een dynamische werkplek

Januari is de maand om onze goede voornemens ten uitvoer te brengen. Grote kans dat gezonder eten en bij uitstek meer bewegen op uw lijst staan. In uw vrije tijd trekt u al vaker de sportschoenen aan om een rondje te lopen en pakt u vaker een appel tijdens de lunch in plaats van een croissant. Maar eenmaal op werk valt u snel weer terug in het ritme van veel zitten en weinig bewegen. Met een dynamische werkplek smoort u die problemen in de kiem.

Wat is een dynamische werkplek?

Bij een dynamische werkplek is beweging erg belangrijk. Beweging stimuleert de doorbloeding van het lichaam. En dat heeft een productieve werkdag tot gevolg. Beperk uw zitgedrag en creëer beweegmomenten tijdens het werk. Door minder te zitten zult u zich minder snel moe en meer betrokken voelen bij uw werk. Ook als u nog geen last heeft van klachten als rugpijn geldt: voorkomen is beter dan genezen.

Stap 1: zorg voor een goede werkplek

De basis voor een dynamische werkplek is het meubilair. Kies voor meubilair dat staan stimuleert, zoals een zit-sta bureau. Waarom zo’n bureau een goede investering is leggen we graag uit. Tik dat mailtje of bel die college staand. Rigoureus het roer omgooien en het bureau de hele dag in de staanstand zetten is echter ook niet goed voor de belasting van uw rug. Wissel staan en zitten af gedurende de dag. En mocht u zitten, zorg dan voor zoveel mogelijk comfort met een goede bureaustoel.

Dynamische werkplek stappen

Stap 2: beweeg gedurende de dag

Pak alle beweegmomenten die u kunt pakken. Loop de treden van de trap op in plaats van in de lift te stappen. Loop zelf naar het koffieapparaat en sla het aanbod van een collega voor uw kopje cafeïne af. Maak een extra rondje wanneer u naar het kopieerapparaat loopt of een bezoek brengt aan het toilet. Zoek die collega op een andere afdeling op in plaats van hem of haar te mailen of bellen. Kortom, er zijn tal van manieren om gedurende de dag van uw zitplek omhoog te komen.

Stap 3: ga weg van die werkplek

Ga weg van uw werkplek, en niet alleen die vijf minuutjes om koffie te halen. Haal uw ogen en uzelf weg van het scherm. Strek de benen goed in de pauze. Neem zonlicht op tijdens een goede wandeling in de omgeving. Dat geeft uw concentratie en humeur een flinke boost om de dag weer vol energie af te maken.

Chat openen
Hallo 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een bericht via WhatsApp! ✅