Nieuws

4x waarom u refurbished meubels een kans wilt geven

Tweedehands meubels zijn veel mensen niet vreemd. De term refurbished doet echter nog niet bij iedereen een belletje rinkelen. Terwijl deze meubels juist ontzettend veel te bieden hebben. In onze blog leggen we uit waarom u refurbished meubels graag een kans wilt geven.

Wat zijn refurbished meubels?

Refurbished producten zitten tussen tweedehands en nieuwe producten in. Tweedehands artikelen komen van een andere gebruiker waardoor er gebruikssporen op kunnen zitten. Denk aan een kras of andere beschadiging in het meubilair. Nieuwe artikelen komen kersvers uit de fabriek en zijn daarom nog compleet nieuw.

Refurbished is de stap ertussen: tweedehands artikelen worden onder de loep genomen en opgeknapt voor de verkoop. De defecte onderdelen worden vervangen of hersteld. Denk bij meubels aan nieuwe stoffering. Je ziet de term refurbished vaak terugkomen bij elektronica, maar er bestaan ook refurbished meubels. Ferbox zet de voordelen van dit type meubilair op een rij.

 • U bespaart op de kosten
  Net als bij tweedehands meubilair heeft refurbished materiaal een vorige eigenaar gehad. Daarom betaalt u nooit de hoofdprijs voor deze meubels. Waar u voor een nieuwe bureaustoel of nieuw bureau vaak de volle mep betaalt, bespaart u met de opgeknapte meubels van Ferbox op de kosten.
 • U krijgt net zo’n goede kwaliteit
  Bij tweedehands meubilair is het altijd de vraag in welke staat u de artikelen ontvangt. Een beschadiging, scheur of kras is nooit uit te sluiten. Met refurbished meubilair loopt u dat risico niet. We reinigen onze gebruikte bureaustoelen van top tot teen en voorzien gebruikte bureaus van een gloednieuw topblad. Zo heeft u meubels van topkwaliteit, tegen een scherpe prijs.
 • U heeft oog voor het milieu
  Naast geldbesparing is de voornaamste reden om voor tweedehands of refurbished meubels te kiezen het milieu. Aangezien u geen nieuw product koopt waar in de productie grondstoffen gebruikt worden, zijn deze meubels goed voor uw portemonnee en voor het milieu. U draagt bij aan een circulaire economie: een systeem waarin grondstoffen opnieuw ingezet worden. Recycling dus. Door te kiezen voor gebruikte en opgeknapte meubels in plaats van de nieuwste artikelen, neemt u deel aan die circulaire economie.

Ook andere grote merken hebben de waarde van refurbished ontdekt. Zo kunt u uw meubels via IKEA een tweede leven geven. Het bedrijf koopt uw meubilair in en verkoopt deze vervolgens weer door. Verder heeft Coolblue diverse refurbished elektronica in het assortiment. Denk aan witgoed, telefoons, tablets, smartwatches en speakers.

 • U speelt in op de populaire trend
  Voor consumenten weegt de besparing van het milieu steeds zwaarder mee in hun koopgedrag. Onderzoek van ABN Amro laat zien dat 54% van de consumenten al tweedehands producten koopt en dat 38% openstaat voor refurbished producten. Ga mee met de trend en schaf ook refurbished kantoormeubilair aan. Of u nou een enkele bureaustoel zoekt voor uw thuiswerkplek of een lading bureaustoelen voor op kantoor, Ferbox heeft een groot assortiment aan opgeknapt meubilair klaarstaan.
Chat openen
Hallo 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een bericht via WhatsApp! ✅