Nieuws

Hoe richt je een thuiskantoor in?

Hoe richt je een thuiskantoor in

  • 1. Een goede basis:
  • Thuiswerken brengt talloze voordelen met zich mee. Geen pendeltijd of files, de mogelijkheid om gezellig met het gezin te ontbijten, een wasje tussendoor draaien, en dat alles zonder storende collega’s om je heen. Uiteraard is een speciale werkkamer in je huis de meest efficiënte manier om thuis te werken. Maar hoe creëer je een functioneel thuiskantoor? Wil je een tienerkamer of rommelkamer omtoveren tot je nieuwe werkplek? Doe dan meer dan alleen je kantoormeubelen in de ruimte plaatsen; begin met een schone lei, want dit zal je enorm helpen tijdens toekomstige thuiswerkdagen. Maak de kamer helemaal leeg, beoordeel welke muren een nieuw likje verf kunnen gebruiken en zorg ervoor dat alles grondig schoongemaakt wordt. Richt de werkkamer bewust in met zorgvuldig gekozen meubels en accessoires, want overtollige spullen kunnen afleiding en onrust veroorzaken tijdens het werken.
  • 2. Kantoormeubelen:
  • Wanneer je af en toe een middagje thuis werkt, kan de eettafel met een comfortabele eetkamerstoel voldoende zijn. Maar als je van plan bent om veel vanuit huis te werken, is het van essentieel belang om aandacht te besteden aan goede kantoormeubelen. Denk aan een bureau dat op de juiste hoogte is afgesteld, een extern toetsenbord voor je laptop, een monitorstandaard om nekklachten te voorkomen, en wellicht een tafel om cliënten te ontvangen. Maar bovenal is een ergonomische bureaustoel van groot belang. Hier zul je levenslang plezier van hebben, aangezien langdurig werken op een slechte stoel ernstige schade aan je lichaam kan toebrengen. De absolute topper in deze categorie is de bureaustoel van Herman Miller. Deze stoel blinkt uit op het gebied van ergonomie, zitcomfort, gebruiksgemak en duurzaamheid. Bovendien hebben Herman Miller bureaustoelen een modern en stijlvol design.
  • 3. Verlichting
  • Het volgende aspect dat aandacht verdient bij het inrichten van je thuiskantoor is goede verlichting. Dit kun je bereiken door een combinatie van algemene verlichting, zoals plafonnières en hanglampen die de hele ruimte goed verlichten, en taakverlichting, zoals bureaulampen en spots.
  • 4. Zonbescherming:
  • Er is niets zo vervelend als een oververhitte werkkamer of een beeldscherm dat onbruikbaar wordt door fel zonlicht. Daarom is het belangrijk om indien nodig goede zonwering aan te brengen in je werkruimte, zodat je een aangename en comfortabele omgeving hebt om in te werken.
  • 5. Geef een persoonlijk tintje:
  • In tegenstelling tot de meeste bedrijfspanden, heb je bij het inrichten van je thuiskantoor veel vrijheid om het naar je eigen smaak vorm te geven. Dit biedt ruimte voor een persoonlijk tintje, wat vaak alleen maar positief bijdraagt aan je werk! Hoe ver je hierin wilt gaan, hangt uiteraard ook af van het type werk dat je doet. Als je bijvoorbeeld cliënten ontvangt in een neutrale werkomgeving, kun je de persoonlijke accenten beperken tot kunstwerken waar je van houdt en wellicht een kleuraccent waar je blij van wordt. Ben je een boekhouder, maar droom je stiekem van een carrière als illustrator? Plaats dan enkele van je favoriete prentenboeken op een plank achter je computer ter inspiratie. In jouw thuiskantoor bepaal jij de sfeer en stijl, waardoor het echt van jou wordt!
Chat openen
Hallo 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een bericht via WhatsApp! ✅