Nieuws

Koud op kantoor: deze tips helpen u verder

Tijdens de winterdagen gaat ook het werk op kantoor gewoon door. Dat betekent af en toe een dikke trui aantrekken als de verwarming niet op de hoogste stand staat. Hoe kunt u toch effectief blijven werken wanneer het koud is op kantoor? Wij geven wat handige tips.  

Wat is de ideale temperatuur?

Wanneer het koud is op kantoor werkt dat niet altijd fijn. In de Arbowet is vastgelegd dat ‘de temperatuur op de werkplek of van het product dat moet worden bewerkt niet nadelig mag zijn voor de gezondheid van de werknemer’. Daarbij worden geen specifieke temperaturen genoemd. Toch moeten klachten als stijve vingers voorkomen worden, zeker bij kantoorwerk.

Goede isolatie is het begin om een koud kantoor te verhelpen

Ga thuis na of de isolatie al optimaal is wanneer u vanuit huis werkt. Of geef het anders in een gesprek aan bij de baas op uw kantoor. Goede isolatie in het dak, de muren, de vloeren en het glas zijn erg belangrijk. Dat klinkt wellicht als een grote investering, maar op de lange termijn bespaart u of uw baas daar veel kosten mee.

Zorg voor warme kleding

Wanneer u direct op zoek wilt naar meer warmte is de makkelijkste oplossing te zorgen voor warme kleding. Trek een extra dikke trui en goede wollen sokken aan. Pak er desnoods een dekentje bij wanneer u aan het werk bent achter uw bureau. Voor anderen misschien overdreven, maar als u er fijner door werkt: waarom niet?

Koud op kantoor: deze tips helpen

Beweeg in de pauze

Beweging zorgt ervoor dat uw lichaam warm blijft. Loop in de pauze dus een extra rondje buiten. Maar ook tijdens uw werk kunt u al voor meer beweging zorgen. Kies bijvoorbeeld voor een zit-sta bureau. Zelfs een uurtje per dag staand werken kan veel problemen voorkomen, niet alleen op het gebied van kou.

Ga voor de juiste basis met goed meubilair

Bij elke werkplek is een juiste basis van belang voor efficiënt werken, zeker ook in de koude dagen. Een goed bureau en een goede stoel geven u meer comfort waardoor de werkdag voorbij vliegt. Kies bij een bureaustoel bijvoorbeeld voor materiaal dat minder koud aanvoelt zoals een stoffen bureaustoel. En zoals we eerder al aangaven, een zit-sta bureau om ook te zorgen voor genoeg beweging. Verder is de juiste verlichting belangrijk voor uw stemming, gezondheid en slaap. De dagen worden steeds later pas licht en juist eerder donker. Kies voor een goede (hang)lamp om uw energie op peil te houden gedurende de dag.

Chat openen
Hallo 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een bericht via WhatsApp! ✅