Nieuws

Een klein kantoor inrichten doet u zo

Een klein kantoor inrichten kan lastig zijn. Het is passen en meten wanneer u al uw meubels kwijt wilt. In deze blog geven we graag een paar tips waar u op kunt letten wanneer u een klein kantoor in wilt richten.

Klein kantoor inrichten

Een klein kantoor zien veel mensen als een nadeel. Maar klein kan niet voor niets soms fijn zijn. Het is belangrijk dat u lekker aan de slag kunt in een overzichtelijk kantoor, of deze nou klein of groot is. Zowel thuis als in een kantoor bij uw bedrijf. Er valt prima te werken wanneer u rekening houdt met de volgende tips.

 • De basis voor de inrichting van een klein kantoor: zorg voor meer daglicht
  Veel daglicht zorgt voor optisch meer ruimte bij het inrichten van uw kleine kantoor. Een lichte ruimte oogt namelijk ruimer dan een kamer die donker is. Zet dus geen grote planten of andere grote accessoires op de vensterbank waardoor lichtinval beperkt wordt wanneer het kantoor kleine ramen heeft. Wanneer u het bureau naast de ramen zet, heeft u gelijk genoeg daglicht om mee te werken. Bovendien heeft daglicht een positief effect op werknemers: het zorgt voor een beter humeur en metabolisme en voor meer alertheid.

  Naast daglicht is goede verlichting in het algemeen belangrijk bij het werken op een kantoor. Zo kunt u ook goed aan de slag wanneer het minder zonnig is of wanneer het avond is. Een sterke hanglamp is bijvoorbeeld een goede optie, aangezien u zo ook ruimte bespaart op de grond.
 • Plaats het juiste meubilair
  Het is begrijpelijk dat het lastig gaat worden veel grote meubels neer te zetten in een klein kantoor. Toch hoeft u grote meubels zeker niet te mijden. Kies bijvoorbeeld voor een groot bureau als hoofdmeubelstuk in de ruimte. Ferbox heeft een groot aanbod aan bureaus en bureaustoelen. Kijk dan ook gelijk naar multifunctionele meubels bij het inrichten van uw kleine kantoor. Denk aan uitschuifbare tafels of banken met opslagruimte erin.
Klein kantoor inrichten
 • Kies voor neutrale kleuren
  Zoals we eerder al aangaven oogt een licht kantoor ruimer dan een kantoor vol donkere kleuren. Vooral de kleur wit zorgt voor een fris en open kantoor. Is wit te saai naar uw smaak? Ga dan voor een andere neutrale kleur als lichtgrijs of lichtblauw. Kijk daarbij niet alleen naar de muren, ook een donkere vloer kan de ruimte kleiner doen ogen.
 • Gebruik de wanden
  Lang niet alle spullen hoeven op de vloer te staan. Planken aan de muur bieden al veel ruimte om werkspullen als mappen en opbergdozen kwijt te kunnen. Planken kunnen zelfs op maat worden gemaakt als u iets specifieks zoekt. Smalle, hoge kasten zorgen ook voor meer ruimte bij de inrichting van uw kleine kantoor.
 • Ga voor een overzichtelijk en net kantoor
  Zeker wanneer u al niet veel ruimte heeft, is het niet handig overal accessoires neer te zetten bij het inrichten van een klein kantoor. Dat oogt rommeliger en geeft de ruimte een erg volle uitstraling. Gebruik bijvoorbeeld een aantal grote accessoires in plaats van erg veel kleine. Of gebruik opbergboxen om uw spullen in op te bergen. Natuurlijk hoeft u niet alle accessoires te elimineren. Selecteer alleen met een kritische blik zodat het kantoor niet te rommelig gaat lijken.
Chat openen
Hallo 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een bericht via WhatsApp! ✅