Nieuws

Het verschil tussen 1-motorige en 2-motorige bureaus

Als u op zoek gaat naar een elektrisch bureau, zijn er een aantal zaken waar u op kunt letten. Zo ook hoeveel motoren er in het meubel zitten. In deze blog komt het verschil tussen een bureau met een motor en een met twee motoren aan bod. Zo heeft u genoeg informatie bij de hand om een goede keuze te maken.

Elektrische bureaus

Een van de eerste dingen waar u waarschijnlijk naar kijkt wanneer u een bureau uitzoekt, is of het meubel elektrisch moet zijn of niet. Vooral bij zit-sta bureaus is dit een onderdeel om rekening mee te houden. Het voordeel van een elektrisch bureau is bijvoorbeeld dat het verstellen veel makkelijker gaat. Maar dat betekent vaak wel dat het bureau wat duurder kan zijn dan een handmatig verstelbaar bureau. Een ding is zeker: een zit-sta bureau kan u veel voordelen opleveren. Zeker in deze coronatijden nu iedereen vanuit thuis werkt en veel achter de computer zit. Lees in een andere blog welke positieve punten een zit-sta bureau heeft.

Bij elektrische bureaus is er een verschil tussen bureaus met één motor en met twee motoren. Deze hebben beide hun eigen kenmerken en voordelen. Na het lezen van deze blog weet u goed wat de verschillen zijn tussen de bureaus die Ferbox aanbiedt en welk bureau aan uw wensen voldoet.

Een bureau met 1 motor

De eerste optie voor een elektrisch verstelbaar bureau is met één motor. Dit bureau heeft twee poten die elk uit twee segmenten bestaan. De hoogte is verstelbaar waardoor u uw werkplek aan kunt passen naar uw wensen. De afmetingen van het onderstel voor de hoogte gaan van 700 tot 1150 millimeter. De snelheid waarmee het bureau aangepast kan worden is bij dit 1-motorige bureau 21 millimeter per seconde waarmee u snel de gewenste hoogte in stelt.

Het meubel heeft verder een memory setting functie voor meerdere personen. Handig, zeker als meerdere personen gebruik maken van de werkplek. Het bureau onthoudt dan de voorkeuren van ieder persoon waardoor hij of zij snel aan de slag kan. Een andere functie is de anti-collision. Dit houdt in dat het bureau automatisch stopt met verstellen wanneer er een obstakel in de weg zit, bijvoorbeeld een bureaustoel.

Tenslotte hebben deze elektrisch verstelbare bureaus met één motor ook heat protection. Wanneer u de hele dag achter uw laptop of computer zit, kan deze aan de onderkant warm worden. Door de heat protection raakt het bureau daardoor niet beschadigd. De kleuren waarin het frame beschikbaar is zijn wit, zwart en grijs.

Ferbox biedt al een 1 motorig-bureau vanaf €285,- (excl. 21% BTW)

Een bureau met 2 motoren

Een andere optie is een elektrisch bureau met twee motoren. Veel eigenschappen tussen de twee soorten motoren komen overeen. Zo heeft het bureau met twee motoren ook de memory setting voor meerdere personen en de anti-collision functie, net als de heat protection. Verder is het frame te verkrijgen in dezelfde kleuren: wit, zwart en grijs.

De grootste verschillen zitten in een paar onderdelen. Het eerste onderdeel is de snelheid waarmee het bureau versteld kan worden. Waar deze bij een 1-motorig bureau net wat meer dan 20 millimeter per seconde is, is dat bij een 2-motorig bureau al 30 millimeter per seconde. Een stuk sneller dus. Ook het geluid bij het verstellen is bij de werkplek met meerdere motoren minder, maar zo’n 50 decibel (de sterkte van lichte regen). Ten slotte zijn de afmetingen voor de hoogte waar het bureau op ingesteld kan worden breder, namelijk 600 tot 1250 millimeter. Dat maakt een 2-motorig bureau geschikter voor meer personen aangezien er meer hoogtes beschikbaar zijn. Echter, een dubbele motor betekent vaak ook dat het meubel wat meer kost aangezien er meer opties zijn.

Bij Ferbox vindt u al een 2-motorig bureau vanaf €375,- (excl. 21% BTW)

Welke optie is beter?

Welke van de twee opties voor motoren is dan het beste? Dat is moeilijk te bepalen en hangt vooral af van waar u naar op zoek bent. Een 1-motorig bureau heeft de ideale prijs/kwaliteitverhouding. U hebt een makkelijk verstelbare werkplek met genoeg functies om comfortabel aan het werk te gaan. Een 2-motorig bureau biedt u juist net wat extra’s, zoals de bredere hoogtes bij het verstellen. Ook de hogere snelheid wanneer u een andere hoogte nodig heeft zorgt ervoor dat u vlot weer verder kunt.

Bij Ferbox bieden we allebei de soorten aan. Twijfelt u nog steeds wat de beste optie voor u is? Wij helpen u daar graag mee verder. Toch overschakelen naar een handmatig verstelbaar bureau? Ferbox heeft ook verschillende slingerbureaus in het assortiment.

Chat openen
Hallo 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een bericht via WhatsApp! ✅