Nieuws

De 5 basismeubels voor uw kantoor

Welke meubels heeft u sowieso nodig in uw kantoor? Een fijn bureau en bureaustoel zijn de basis maar er kan meer bij komen kijken. In deze blog geeft Ferbox tips welke meubelstukken ervoor zorgen dat u goed aan de slag kunt op uw werkplek of thuiskantoor.

1. Verstelbaar bureau

Een bureau is de eerste stap bij het inrichten van uw kantoor. U kunt kiezen voor een standaardbureau, maar zoals we in een vorige blog aangaven is een zit-sta bureau ook een geschikte optie. Onderzoek van TNO uit 2015 laat zien dat Nederlandse werknemers gemiddeld 10,1 uur zitten op een doordeweekse dag. En dat kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Er is meer kans op ziektes als diabetes type 2, overgewicht en depressie. Zeker bij beroepen waarbij veel achter de computer wordt gewerkt, kan het zit-sta bureau een oplossing zijn bij bijvoorbeeld rugklachten.

De belangrijkste dingen om op te letten bij een bureau zijn de (verstelbare) hoogte en de grootte van het blad zodat u genoeg ruimte heeft om te werken. Bij Ferbox vindt u beide opties in bureaus: standaardbureaus en zit-sta bureaus. Naast de nieuwe meubels kunt u kiezen voor refurbished bureaus: tweedehands meubelen die opgeknapt zijn en weer goed meekunnen. Daar bespaart u geld mee een u helpt het milieu een handje.

2. Fijne bureaustoel

Bij een bureau hoort natuurlijk ook een fijne bureaustoel. Bij een bureaustoel is het eveneens belangrijk te kijken welke hoogte voor u het beste is. De Arbodienst stelt een paar eisen aan de stoelen met betrekking tot de zithoogte, zitdiepte, zithoek, armleggerhoogte en ondersteuning voor de lenden. Het volgende staat erover in de Arboregeling van februari 2021: “De werkstoel is stabiel, heeft een in hoogte verstelbare zitting en een rugleuning, waarvan de hoogte en hellingshoek verstelbaar zijn en geeft de gebruiker bewegingsvrijheid en een comfortabele werkhouding.”

Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Ga daarom na welke bureaustoel het beste bij uw werkhouding past, zeker als u vaak achter de computer te vinden bent tijdens het werk. Denk bijvoorbeeld aan de Herman miller Aeron van Ferbox. Deze bureaustoel heeft onder andere verstelbare armen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

3. Opgeruimde kast

Onderzoek van de Universiteit van Minnesota (2013) laat zien dat een rommelig bureau zorgt voor meer creativiteit. Men durft dan meer risico te nemen en nieuwe dingen uit te proberen, wat zorgt voor een frisse blik. Maar te veel onrust op uw werkplek werkt juist averechts.

Een notitieblok op de hoek van de tafel, een leeg flesje aan de andere kant, een stuk of vijf pennen en de papieren van een opdracht in drie stapels verspreid over uw bureau. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat een rommelige werkplek, waarbij u moet graven naar wat u zoekt, een negatieve invloed heeft op het werk en daarmee productiviteit verloren gaat. Daarom is het aan te raden een kast te hebben, of een andere plek (niet het bureau) om wat spullen op te bergen. Zo kunt u ongehinderd aan de slag maar heeft u wel al uw spullen bij de hand.

4. Goede lamp

Ook goede verlichting hoort tot de basis van uw werkplek, zeker aangezien we tegenwoordig vaak lange tijd achter een beeldscherm zitten. In de Arboregeling van 2021 staat daar het volgende over: “De verlichting van de werkruimte of de beeldschermwerkplek zorgt voor voldoende licht en een passend contrast tussen beeldscherm en omgeving, rekening houdende met de aard van het werk en de visuele behoeften van de gebruiker.”

Een werkplek met daglicht is de beste optie. Onderzoek van de Northwestern University in Chicago uit 2014 laat zien dat het beter is voor werknemers om in daglicht te werken in plaats van in kunstmatig licht. Blootstelling aan daglicht heeft een positieve invloed op de gezondheid door de effecten op het humeur, de alertheid en het metabolisme.

Mocht het voor u niet mogelijk zijn met daglicht te werken of als u veel in de avond werkt, is een lamp van groot belang. Kijk bijvoorbeeld bij Ferbox voor diverse mooie lampen.

5. Persoonlijke touch

Tenslotte is het belangrijk een persoonlijke touch aan uw kantoor of thuiswerkplek te geven. Dat kan met een apart meubelstuk, of met kleinere accessoires zoals planten, beeldjes of schilderijen. Hoe u uw bureau inricht zegt veel over uw persoonlijkheid, geeft de Amerikaanse psycholoog Sam Gosling aan. Zelfs hoe u bepaalde accessoires neerzet zeggen wat over uw karakter.

Richt uw werkplek daarom zo in zoals u het graag heeft. Of dat nou met tientallen beeldjes uit verre landen zijn of alleen maar één plant in de hoek van de kamer, zolang u er maar fijn kunt werken.

Chat openen
Hallo 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een bericht via WhatsApp! ✅