Nieuws

5 tips voor een duurzaam kantoor

Wilt u graag duurzaam werken, ook op kantoor? Er zijn tal van manieren om tijdens het werk milieubewust bezig te zijn, zowel als werkgever als werknemer. Wij geven graag een paar tips om op uw milieuzorg op kantoor te letten.  

Tip 1: maak gebruik van duurzaam kantoormeubilair

Kies voor duurzaam kantoormeubilair. Denk dan aan meubels gemaakt van duurzame materialen. Een andere optie is het kopen van tweedehands of refurbished meubels. Zoals we in een andere blog al uitleggen zitten er veel voordelen aan het kopen van gebruikte kantoormeubelen. Onderzoek van ABN Amro uit 2018 laat zien dat maar liefst 67% van de consumenten al tweedehands producten koopt of dat best zou willen. Voor op kantoor is het dus een goede optie. Zo wordt niet alleen het milieu bespaard maar bespaart u ook op de kosten bij de aankoop.

Ferbox heeft een groot assortiment aan tweedehands en refurbished kantoormeubelen. We verkopen kasten, bureaus, stoelen en nog meer gebruikt of refurbished kantoormeubilair, tegen een mooie prijs en natuurlijk nog steeds van goede kwaliteit.

Tip 2: zorg voor groen op het kantoor

Een tweede tip om het kantoor duurzaam in te richten is door meer groen toe te voegen aan de inrichting. Planten kunnen namelijk de lucht reinigen en zorgen voor een aangenamere luchtvochtigheid. Planten in de werkkamer zijn dus een goede investering, laat onderzoek van de Wageningen Environmental Research zien. Onder andere de gemoedstoestand en het functioneren van de medewerkers nemen toe wanneer er planten in de ruimte aanwezig zijn.

Benieuwd naar welke planten welk effect hebben? We gaven eerder tips welke kamerplanten het beste in uw kantoor passen. Makkelijke kantoorplanten die een mooie toevoeging zijn aan uw werkplaats.

Tip 3: schaf duurzame kantoorartikelen aan

Naast duurzaam kantoormeubilair kunt u kiezen voor duurzame kantoorartikelen. Ook hier gaat het bijvoorbeeld om het aanschaffen van tweedehands producten. Zo hebben wij onder andere een whiteboard in ons assortiment, gebruikt maar nog steeds in nette staat, tegen een mooie prijs. U kunt verder denken aan milieuvriendelijke pennen, zoals pennen die hervuld kunnen worden. Of het gebruik van online memo’s, zodat al die papieren post-its niet meer nodig zijn.

Bij het printen kunt u letten op of het papier gerecycled/ duurzaam is. Standaard papier  wordt namelijk gemaakt van hout waar dus bomen voor moeten worden gekapt. Er is ook papier te koop dat van cellulose gemaakt wordt. Verder is het handig één printer aan te schaffen waar meerder functies op zitten, zodat er geen meerdere apparaten nodig zijn.

Tip 4: kies voor milieubewuste verlichting

Ga ook eens de verlichting na. Vervang lampen bijvoorbeeld door ledlampen. Een ledlamp is namelijk 90% zuiniger dan een gloeilamp. Ledlampen zijn bij de aanschaf wat duurder, maar na een tijd bent u meestal toch goedkoper uit omdat ledlampen langer meegaan en u zo bespaart op de elektriciteitskosten.

Waar u verder nog op kunt letten als het om milieubewuste verlichting gaat, is vooral om veel gebruik te maken van daglicht. Dat scheelt kosten en heeft een positieve invloed op medewerkers. Blootstelling aan daglicht zorgt namelijk voor een positief effect op de gezondheid: het humeur, het metabolisme en de alertheid.

Tip 5: let op de kleine dingen

Ten slotte is het belangrijk op de kleine dingen te letten.

  • Zet apparatuur helemaal uit wanneer het niet gebruikt wordt, laat uw pc bijvoorbeeld niet aanstaan wanneer u naar huis gaat. En trek dan ook gelijk de stekker uit het stopcontact.
  • Gebruik normale mokken op kantoor in plaats van wegwerpbekertjes. En mochten er alleen wegwerpbekers zijn, probeer deze dan meerdere malen te gebruiken. En gooi deze daarna in de juiste prullenbak zodat ze gerecycled worden.
  • Hetzelfde geldt voor de lampen: als er niemand in de ruimte is, kunnen deze makkelijk uit gezet worden. Of kies voor het aan en uit schakelen van het licht met bewegingsmelders, zo is het probleem gelijk opgelost. Timers op de verlichting zijn een andere optie, zo gaan de lampen vanzelf uit als iemand vergeten is het lichtknopje in te drukken.
  • Er zijn verder bij het printen een aantal zaken waar u op kunt letten. Print alleen als het echt nodig is en druk het dan dubbelzijdig af, zo bent u zuiniger met het papier. Recycle bijvoorbeeld de inktcartridges als dat mogelijk is.
  • Maak gebruik van oplaadbare batterijen. Waarschijnlijk vindt u in uw kantoor veel apparaten terug waar batterijen in moeten: een muis of een draadloos toetsenbord. Zo hoeven de batterijen niet na één keer gebruik al weggegooid te worden en worden ook wat kosten bespaard.

Het aanbod van Ferbox

Voor Ferbox speelt duurzaamheid door de tweedehands kantoormeubelen een grote rol. U kunt gebruikt en refurbished meubilair kopen, tegen een goede prijs en nog steeds van hoge kwaliteit. Zo heeft u fijn meubilair voor een mooie prijs, met een beter effect op het milieu.

Chat openen
Hallo 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een bericht via WhatsApp! ✅