Nieuws

Kantoor pimpen: een paar handige tips

Vindt u dat uw kantoor wel een opknapbeurt kan gebruiken? Bent u toe aan een nieuwe uitstraling van uw werkplek? Door kleine veranderingen aan te brengen, creëert u al een geheel nieuwe sfeer. Ferbox geeft graag een paar tips om uw kantoor makkelijk op te pimpen.

Kantoor opfleuren

Een nieuwe werkplek kan zorgen voor nieuwe werkenergie. Als u de hele tijd naar dezelfde werkplek kijkt, kan u na een tijdje toe zijn aan iets anders. Zowel op het kantoor als op uw thuiswerkplek. En geen zorgen, er zijn geen drastische maatregelen nodig om een andere sfeer neer te zetten. Kleine aanpassingen zijn vaak al genoeg. Wij snappen ook dat de baas het misschien niet altijd kan waarderen wanneer u uw werkplek op kantoor grondig onder handen neemt. Daarom geven we een paar handige tips waarmee uw makkelijk het kantoor kan pimpen, zonder grote ingrijpen.

Het begint natuurlijk allemaal met een goede basis: de juiste meubels. Zorg voor een goed bureau en een juiste bureaustoel. Bij Ferbox heeft u keuze uit een ruim assortiment, inclusief tweedehands meubilair. Zo geeft u niet alleen uw werkplek een nieuwe uitstraling, maar denkt u ook aan het milieu tijdens het pimpen van uw kantoor. Omdat een felgroene bureaustoel zeker voor een nieuwe sfeer zorgt, maar wellicht niet in de smaak valt van de baas of gezinsleden thuis, biedt Ferbox een ruime keuze aan meubels in basiskleuren als zwart en antraciet. Door de basis neutraal te houden, kunt u uw plek pimpen met de kleinere details. Hier zijn onze tips:

  • Zorg voor meer groen

Daar bedoelen we mee: zorg voor meer planten en bloemen. In een vorige blog legden we al uit waarom planten op uw werkplek een goed idee zijn en welke planten u het beste kunt kiezen. Door planten in uw kantoor te plaatsen treden er namelijk veel positieve effecten op zoals een hogere gemoedstoestand. Alles daarover leest u in onze eerdere blog.

Niet alleen de positieve effecten zorgen ervoor dat planten op de werkplek een goede investering zijn, ook voor het pimpen van uw kantoor doen ze veel. Ten eerste zorgen ze voor meer kleur. Dat kan groen zijn, maar u kunt ook kiezen een bosje bloemen neer te zetten voor andere kleuren. Dat zorgt voor nog meer kleur en levendigheid. U hoeft niet gelijk te kiezen voor de grootste plant die in een enorme pot in de hoek van de kamer komt te staan. Kleinere planten als cactussen op het bureau fleuren uw werkplek ook al op. Wilt u graag bloemen maar hebt u geen tijd zelf telkens een nieuwe bos te halen? Online zijn er genoeg mogelijkheden te vinden de bloemen om de zoveel tijd te laten bezorgen.

  • Ga voor kleur

Zo komen we weer terug op wat we eerder aangaven: zorg voor wat meer kleur. Met accessoires in opvallende kleuren zorgt u voor een nieuwe sfeer in het kantoor. Ga voor die felrode pennenhouder of het knalgele plantenbakje. Zeker aangezien we vaak basismeubilair hebben in neutrale kleuren, kunt u accenten aanbrengen met gekleurde accessoires.

Misschien gaat u graag een stapje verder en kiest u voor gekleurde meubels, wie zijn wij om u tegen te houden. En ze geven uw kantoor inderdaad een heel andere uitstraling. Overleg dit van te voren wel even met de baas of met huisgenoten wanneer zij ook gebruik maken van uw thuiskantoor.

Een andere optie om kleur toe te voegen aan de ruimte, is door eens naar de muren te kijken. Hang een kleurrijke poster op of kies een kleurrijke standaard. Ook de muren hebben vaak een neutrale ondertoon en dan kan een kleurrijk item enorm in het oog springen, op een positieve manier natuurlijk.

Bovendien kunt u kiezen voor een wat ongezondere manier om kleur toe te voegen en daarmee gelijk gesprekken te stimuleren: een pot snoep op uw bureau. Lekker kleurrijk en u kunt ook gemakkelijk even babbelen met collega’s die langskomen om een snoepje op te halen. Een gezonder alternatief is een schaal met fruit, net zo kleurrijk en een stuk gezonder.

  • Kies voor persoonlijke accessoires

Dan de laatste en misschien wel makkelijkste tip: zet wat persoonlijke spulletjes neer. Dat kan al zo simpel zijn als een fotolijstje met een mooie foto erin. Of een pennenhouder die door de kinderen gemaakt is. Of een souvenirtje van die geweldige vakantie die u afgelopen zomer heeft meegemaakt. Deze persoonlijke dingetjes zorgen voor een goed gevoel waarmee u weer productief aan de slag kunt.

Kantoor pimpen met Ferbox

Met de persoonlijke accessoires kunnen we u niet helpen, maar Ferbox heeft een ruim assortiment aan producten om uw kantoor mee te pimpen. Vooral als het gaat om nieuwe meubels, hebben we een grote collectie waaruit u kunt kiezen. We helpen u graag verder!

Chat openen
Hallo 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een bericht via WhatsApp! ✅