Nieuws

De voordelen van gebruikte kantoormeubelen

Het gebruik van tweedehands meubelen wordt steeds populairder. Dat is ook niet zo gek: het is een goede kwaliteit product voor een lagere prijs. In het kantoor ziet men tegenwoordig eveneens vaker tweedehands meubelen. Ook bij Ferbox kunt u terecht voor gebruikte kantoormeubelen. In onze winkel in Den Bosch en online vindt u onze collectie gebruikte en refurbished meubelen voor uw werkruimte.

Bent u op zoek naar tweedehands meubelen (voor in uw kantoor)? Dan bent u niet de enige! Uit onderzoek van de Europese bank Berenberg uit 2019 blijkt dat de tweedehands markt van luxe goederen bijna tien procent van de totale markt beslaat. De groei bestaat zowel in de fysieke markt, de fysieke winkels, als in de online markt. Consumenten zijn verder steeds vaker bereid om gebruikte producten aan te schaffen. 67% staat open voor het kopen van tweedehands producten en 54% doet dit al, laat onderzoek van ABN AMRO van januari 2018 zien.

Geld besparen

Waarom wordt deze trend van gebruikte producten, zoals meubels, toch steeds groter? Ten eerste kan de aanschaf van tweedehands meubelen veel geld besparen. Voor 69% is dit de eerste reden om niet voor het nieuwste van het nieuwste te gaan (ABN AMRO, januari 2018). Gebruikte kantoormeubelen zijn scherper geprijsd omdat deze vaak in grote partijen opgekocht worden. Bedrijven doen hun kantoorpand, met de inboedel, weg en zo komen de meubels met een lagere prijs bij de verkopers terecht (VL wonen, z.d.). Ferbox heeft bijvoorbeeld al gebruikte bureaustoelen voor minder dan €30,-, uiteraard nog steeds van goede kwaliteit.

Beter voor het milieu

Een andere veelgenoemde reden is het rekening houden met het milieu. Door tweedehands meubelen te kopen draagt u bij aan het reduceren van afval. Zo’n 43% staat open voor gebruikte producten omdat het beter is voor het milieu (ABN AMRO, januari 2018). De meubelen krijgen weer een tweede leven en worden dus niet weggegooid. Zo draagt u bij aan de circulaire economie: in zo’n maatschappij worden grondstoffen continue opnieuw gebruikt en is er dus geen afval.  Naast het feit dat het meubelstuk niet bij het afval belandt, hoeft er ook geen nieuw meubelstuk voor te worden gemaakt. Het bespaart grondstoffen en spaart zo het milieu wat meer. U verlaagt uw ecologische voetafdruk op een makkelijke manier waarvoor u scherp geprijsde producten van goede kwaliteit terugkrijgt.

Voor uw bedrijf geeft het nog meer voordelen, behalve de lagere kosten: het zorgt voor een beter imago. Men hecht er tegenwoordig veel waarde aan als bedrijven zich inzetten voor een beter milieu. Uit de Maatschappelijke Imago Monitor van onder andere onderzoeksbureau Motivaction uit 2019 blijkt dat 66% van de Nederlanders vindt ‘dat bedrijven maatschappelijke doelen net zo belangrijk moeten maken als winst maken’ (This Is Why/ Motivaction, 2019). Met de aanschaf van tweedehands kantoormeubelen draagt u bij aan het duurzaam ondernemen. U houdt rekening met de 3 P’s: people, planet en profit. En dat zorgt voor een beter imago naar uw klanten toe.

Refurbished

Naast de termen ‘gebruikt’ en ‘tweedehands’ komt ook de term ‘refurbished’ vaak terug in de duurzame trend. Wat betekent refurbished precies? Net als bij tweedehands producten zijn refurbished producten eerder gebruikt. Het verschil is dat refurbished artikelen eerst nog wat opgeknapt worden voor ze worden doorverkocht. De apparaten (of meubels) worden eerst volledig gecheckt en zo nodig hersteld. De term refurbished komt vaak terug als het gaat om elektrische apparaten zoals telefoons of laptops, maar het kan ook gaan om andere producten. Ferbox heeft een divers assortiment aan refurbished kantoormeubilair: van een refurbished bureaustoel naar een refurbished zit-sta bureau.

Belangrijk om te onthouden is dus dat tweedehands en refurbished meubelen nog steeds van goede kwaliteit zijn. U denkt misschien dat de gebruikte producten minder mooi of goed zijn, maar de verkopers restaureren de producen als dat nodig is. Ook bij Ferbox worden alle kantoormeubelen in de werkplaats volledig nagekeken, en als dat nodig is vernieuwd.  Meubelen verslijten bovendien niet erg snel dus u kunt na de aankoop nog lang van de goede kwaliteit genieten.

Elke duurzame aankoop helpt

De aanschaf van gebruikte kantoormeubelen is voor uw bedrijf een goede manier om geld te besparen, rekening te houden met het milieu en toch verzekerd te zijn van goede kwaliteit meubelen. Heeft u interesse in het kopen van tweedehands of refurbished kantoormeubelen? In onze winkel in Den Bosch helpen wij u graag verder. U kunt verder ook online terecht om onze collectie te bekijken. Of u nou op zoek bent naar één enkele bureaustoel voor uw thuiswerkplek of voor een hele kantoorinrichting, elke duurzaam aankoop helpt. Zowel voor uw eigen portemonnee als voor een beter milieu.

Chat openen
Hallo 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een bericht via WhatsApp! ✅